Niet op meisjes


Niet op meisjes

Een film van Daan Bol over de elfjarige Melvin, die in groep zes zit. Hij bevindt zich in een spagaat: zijn familie weet al dat hij niet op meisjes is, maar op school durft hij het niet te vertellen. Wat doet hij als het leukste meisje uit zijn klas hem een liefdesbrief stuurt?

Trailer Niet op meisjes

De film schetst een toegankelijk en intiem beeld van de belevingswereld van een kind dat al voor de puberteit weet dat het homoseksueel is. De documentaire stelt daarbij essentiƫle vragen die op basaal niveau voor iedereen gelden: wat betekent het, als je anders bent dan de rest? Hoe is het om een geheim te hebben? En hoe weet je eigenlijk wie je bent? Niet op meisjes is een vrolijk en tegelijkertijd confronterend coming-of-age portret in ongerept gebied: homoseksualiteit pre puberteit.

Vossenfilms maakte samen met Daan Bol zijn afstudeerdocumentaire, die hiermee de Wildcard won van het Nederlands Filmfonds, de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de meest veelbelovende afstuderende regisseurs. Niet op meisjes werd daarna geselecteerd voor meer dan 70 internationale filmfestivals.

278292_471790472854370_1586217856_o
Poster Niet op meisjes

Regie Daan Bol
Camera Wilko van Oosterhout
Geluid Stephan Wolven
Montage Luuk van Stegeren
Muziek Rex Adriaansz & Joeri de Graaf
Sound-design & mixage Max Sombroek
Vormgeving Studio Moan
Grading Glassworks
Producent Randy Vermeulen