Deze zomer is van mij


Deze zomer is van mij


Deze zomer is van mij is een vrolijke en soms confronterende film van Marinka de Jongh over jonge mensen met een groot verlangen naar zelfstandigheid.

Synopsis
Joep (18), Anouska (23) en Ciska (21) gaan op een begeleide jongerenreis naar het zonnige feestoord Blanes. Ze hebben een licht verstandelijke beperking en vinden het spannend om voor het eerst zonder ouders op vakantie te gaan. Maar eenmaal in Spanje aangekomen, ervaren ze een vrijheid die ze thuis niet hebben. Zo probeert Joep voor het eerst van zijn leven een shotje en daagt Ciska zichzelf uit om losser te worden.

De jongeren zwemmen, zonnen en dansen. De ontspannen en intieme sfeer maakt nieuwe gevoelens los die ze openlijk met elkaar delen. Zo spreekt Anouska duidelijke taal wanneer ze erachter komt dat Joep een oogje op haar heeft. Maar hoe ga je eigenlijk om met al deze volwassen gevoelens, wanneer je weet dat er duidelijke grenzen zijn aan wat je kan en mag?

Still Deze zomer is van mij

Deze zomer is van mij is een film van Vossenfilms in coproductie met NTR. De documentaire is tot stand gekomen i.h.k.v. Teledoc Campus en met steun van CoBO, NPO, het Nederlands Filmfonds en het Mediafonds.

Regie Marinka de Jongh
Camera Wilko van Oosterhout
Geluid Erik Schuring
Montage & grading Luuk van Stegeren
Muziek Peter Pluer
Sound-design & mixage Erik Schuring
Vormgeving Studio Moan
Vertaling Daniel Naamani
Eindredactie NTR Oscar van der Kroon
Redactie NTR Marloes Blokker
Producenten Anna Beerstra & Randy Vermeulen