In de stilte van de nacht


In de stilte van de nacht


Tijdens een nachtelijke reis vertellen tieners op welke manier huiselijk geweld hun beeld van liefde, intimiteit en ouderschap heeft getekend. Associatieve beelden tonen de pijnlijke herinneringen van de jongeren en het draaipunt naar een ander leven.

In de stilte van de nacht is een korte documentaire van Yaron Cohen en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Stichting Kinderpostzegels Nederland en Gemeente Utrecht. De film ging in première op het Nederlands Film Festival.

Yaron Cohen (1985, Nijmegen) studeerde regie documentaire aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn studie heeft hij documentaires geregisseerd, die voor internationale filmfestivals werden geselecteerd en uitgezonden op de Nederlandse televisie. Vossenfilms werkte ook met Yaron aan zijn afstudeerdocumentaire Until the quiet comes.

Zijn documentaires zijn intieme, observerende verhalen over mensen, hun persoonlijke worstelingen en hun veerkracht, die de menselijke kant van macro-sociale en politieke ontwikkelingen laten zien.

Regie Yaron Cohen Camera Emo Weemhoff Montage Efin de Landmeter Sound-design & muziek Daniël Leseman
Sound-design & mixage Sam Huisman Production design Suzanne Jansen Gaffer Joris Hetzen Camera-assistent Eva Heinsbroek Productie-assistentie Mijke Peeters & Niels Fokkens Vormgeving titels From Form Vertaling Rosa Bellekom Producent Randy Vermeulen