Naamloos

De lengte van liefde
Een documentaire van Anna Peeters en is tot stand gekomen i.h.k.v. de Wildcard van het Nederlands Filmfonds. Winnaar van de Filmprijs van de Stad Utrecht op het Nederlands Film Festival.

Synopsis
Jasmijn (21) kreeg twee jaar geleden op vakantie plotseling een hersenbloeding. Eenmaal thuis veranderde alles, niet alleen voor Jasmijn, maar ook voor haar ouders en twee jongere broers. Moeder Peronne stort zich vol overgave op de zorg voor haar dochter, maar deze blijkt complex. Peronne bevindt zich in een constant dilemma; waar moet ik sturen, waar moet ik afstand nemen? Ze neemt haar dochter bij de hand om haar mogelijkheden te ontdekken, maar is tegelijkertijd zondebok voor alles waar Jasmijn tegenaan loopt. Een nieuwe stap naar zelfstandigheid ligt in het vooruitzicht. De schuur in de tuin wordt omgebouwd tot een huisje voor Jasmijn. Jasmijn én Peronne hopen daardoor weer een deel van hun oude leven terug te krijgen. Hoe makkelijk is het nog om elkaar weer los te laten?

Anna Peeters (1991) studeerde op haar 21e af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Haar uiteindelijke voorliefde voor documentaire laat zich dan ook niet beperken tot traditionele vormen. Voor haar afstudeerfilm liet Anna zich bijvoorbeeld inspireren door vorm-elementen uit Franse fictiefilms. Op het Nederlands Filmfestival 2013 ontving zij de Wildcard Award voor haar film Hoe ik mei en juli voel, een prijs van het Nederlands Filmfonds voor de drie meest veelbelovende afstudeerders. Met deze prijs won zij budget voor haar debuutfilm De lengte van liefde.

delengtevanliefde_poster_final-versieRegie Anna Peeters
Camera Jefrim Rothuizen
Geluid Leleane Lindenaar
Montage Luuk van Stegeren
Muziek Ewa & Marysia Saras/Onegg
Sound-design & mixage Bart Jilesen
Vormgeving Koen Schellekens
Vertaling Rosa Bellekom
Coach Niek Koppen
Impact Elize Nieuwboer & Randy Vermeulen
Producent Randy Vermeulen