In de stilte van de nachtIn de stilte van de nacht
Een korte documentaire van Yaron Cohen. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, Stichting Kinderpostzegels Nederland en Gemeente Utrecht. De film ging in premiere in de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival.

Synopsis
Tijdens een nachtelijke reis vertellen tieners op welke manier huiselijk geweld hun beeld van liefde, intimiteit en ouderschap heeft getekend. Associatieve beelden tonen de pijnlijke herinneringen van de jongeren en het draaipunt naar een ander leven.

Yaron Cohen (1985, Nijmegen) studeerde regie documentaire aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Na zijn studie heeft hij documentaires geregisseerd en geproduceerd, die werden geselecteerd voor verschillende internationale filmfestivals en uitgezonden op de Nederlandse televisie (VPRO, Human, 2DOC).  Vaak vertellen zijn documentaires intieme, observerende verhalen over mensen, hun persoonlijke worstelingen en hun veerkracht, die de menselijke kant van macro-sociale en politieke ontwikkelingen laten zien.
In de stilte van de nacht 2Regie Yaron Cohen
Camera Emo Weemhoff
Montage Efin de Landmeter
Sound-design & muziek Daniël Leseman
Sound-design & mixage Sam Huisman
Production design Suzanne Jansen
Gaffer Joris Hetzen
Camera-assistent Eva Heinsbroek
Productie-assistentie Mijke Peeters & Niels Fokkens
Vormgeving titels From Form
Vertaling Rosa Bellekom
Producent Randy Vermeulen